Naar hoofdinhoud

Eten & drinken

Bezoek ons restaurant voor wat te eten en drinken. Wees welkom!

Vanaf zaterdag 30 maart is de speeltuin en ook de horeca weer geopend.

De horeca opent om 09:00 uur. De keuken sluit om 16:15 uur en de horeca sluit om 17:00 uur.

Bekijk hier de menukaart.

Brakkefort gaat weer voor groen, gezond en beweging

Dit speeltuinseizoen gaat speeltuin Brakkefort weer voor groen, gezond en beweging.

In het project groen, gezond en in beweging (waar wij als gemeente Nijmegen één van de initiatiefnemers van zijn) zijn veel initiatieven opgestart. Deze hebben veel raakvlakken met onze speeltuin en heeft ons gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan. Met de volgende resultaten:

Bewustere keuzes in de horeca

Speeltuin Brakkefort vindt het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in onze horeca gezonder wordt. Om deze reden werken wij sinds dit speeltuinseizoen samen met Team:Fit en volgens de Richtlijnen van Gezondere Kantines van het Voedingscentrum en hebben wij ons assortiment daar op aangepast. Een van de richtlijnen is dat we per productgroep minimaal één betere/gezondere keuze opgenomen hebben in ons assortiment.

Speeltuin Brakkefort werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.
Ieder jaar brengen wij het aanbod van onze horeca in kaart met de Kantinescan en gaan met de uitkomsten aan de slag, zodat de richtlijnen gewaarborgd blijven.

Herbruikbare bekers

In Brakkefort zijn de plastic/kartonnen wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare bekers. Voor de bekers betaalt iedere bezoeker eenmalig 50 cent. Na aanschaf van de beker kan deze ingeruild worden voor een nieuwe beker bij een nieuw drankje of een bekermunt, waarmee een nieuwe beker gratis op te halen is bij het volgende bezoek. Na inname worden deze bekers gereinigd en weer opnieuw aangeboden. Het grote doel van de bekers is om plasticverspilling tegen te gaan en rommel in het park te voorkomen. Op deze manier worden er wel 40.000 wegwerpbekers bespaard!

De herbruikbare bekers die door beschadiging niet meer uitgegeven kunnen worden, worden teruggenomen en hoogwaardig gerecycled tot bijvoorbeeld zandbakspeeltjes.
Dit maakt dat het een gesloten cirkel is; no waste.

Samen gaan we plastic verspilling tegen!

Watertappunt

De speeltuin vindt het belangrijk om water drinken bij kinderen te stimuleren en deze voorziening past ook binnen een van de richtlijnen van Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Je kunt daarom je eigen fles vullen met drinkwater bij ons gave watertappunt!

Afvalscheiding

Het scheiden van afval doen we allemaal thuis al goed dus waarom ook niet in de speeltuin. Door het scheiden van afval zorgen we samen voor minder restafval en kan er beter worden gerecycled. Samen op weg naar een beter milieu.

Samenwerkingspartijen:

https://wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl/
https://teamfit.nl/
https://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx
https://retulp.nl/